Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Най-красивите гори в света според Инстаграм

27 февруари 2020, 11:33 /Редактор: Калина Петрова

Гора
Сн.: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Кои са най-красивите гори в света, които задължително трябва да бъдат посетени? Най-лесно е да се погледне кои от тях хората от цялата планета пускат по Инстаграм, впечатлени от хубостта им. Всичко това е много важно, понеже станаха супер модни така наречените „горски бани”. Наричат ги „уелнес тренд”.

Не трябва нищо повече от ходене и дишане с пълни гърди, което лекува стреса и депресията повече от каквито и да било медикаменти и терапии. Оказва се, че най-много хаштагове в световната социална мрежа – 1 489 943, са пуснати от Черната гора в Германия. Тъмна и гъста, тя дава много възможности са уникални фотоси сред недокосната природна красота и разнообразие на планинския терен с водопадите и великата река Дунав, която оттам се спуска и до нас.

Амазонската джунгла с нейните 390 000 000 дървета и 16 000 техни разновидности е втора по популярност в Инстаграм със 197 615 хаштага на хора, които са се тагнали оттам.

Легендарната Шеруудска гора в Англия – дом на самия Робин Худ, е трета със 142 011 хаштага. Тя покрива само 182 декара със столетни дървета, а от 2018 г. специалният туристически посетителски център я направи истинска туристическа зона.

Легендарната гора Арашияма, за която ви разказахме от Киото, е получила 83 821 хаштага. За уникалния бамбуков лес, който се радва на световна слава, носителят на „Оскар” Матю Маконъхи направи специален филм, в който героят му мечтаеше за красива смърт, изгубен в нея. Безкрайните алеи, над които са наклонени неизброимо количество зелени дървета и пробиващата си през тях странна светлина правят мястото мистично и поради това магнетично за туристите.

Гората Моси в Малайзия е на изненадващото пето място с 64 564 хаштага. Джунглата е превърната в приключенски парк и е супер популярна в момента по цял свят.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ