Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Австрия затвори хотелите

30 март 2020, 16:00 /Редактор: Лилия Чалева

Полицейска кола пред катедралата „Свети Стефан“ във Виена
Сн.: БТА

Австрийските власти забраняват използването на хотелите за туризъм като част от широкообхватните усилия да забавят разпространението на новия коронавирус с оглед на наближаващите великденски празници, съобщи днес министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер, цитиран от Ройтерс.

"Искаме да спрем използването на хотелите за туристически цели на този етап", каза Аншобер на правителствена пресконференция.

Всички австрийци ще трябва да носят маска за лице, докато пазаруват, обяви още правителството, цитирано от ДПА.
След като супермаркетите бъдат снабдени с маски, всички купувачи ще получават защитните средства при влизането си в магазините.
В средносрочен план носенето на маска ще стане задължително в ситуации, при които хората се намират близо едни до други, заяви на пресконференция австрийският канцлер Себастиан Курц.

"Това не е част от нашата култура и ще бъде голяма промяна за нас, но тази стъпка е необходима, за да намалим още предаването на заразата", подчерта той.

Новите мерки затвърждават Австрия като една от европейските страни, взели най-бързи и най-строги антивирусни мерки, отбелязва ДПА. Броят на случаите на заразяване с коронавируса в страната надхвърли днес 9000, а смъртните случаи са над 100.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ