Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Туристическите обекти в Шанхай отново затвориха врати

31 март 2020, 19:58 /Редактор: Лилия Чалева

Планетариум ”Шанхай жибао”
Сн.: Twitter

Туристическите обекти в Шанхай отново затвориха вратиМного туристически обекти в Шанхай, които бяха отворени отново в средата на този месец, затвориха отново врати, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това показва опасенията на властите от втора епидемична вълна в Китай.

Броят на новите случаи на заразяване с причиняваното от новия коронавирус заболяване Ковид-19 намаля рязко през последните седмици в страната, където вирусът се появи за пръв път в края на миналата година. Няколко обекта в китайската икономическа столица се възползваха от това в средата на март, за да започнат отново да приемат посетители, по-специално Шанхайската кула - втория по височина небостъргач в света със своите 632 метра.

Кулата, както и съседката й, "Перлата на Ориента", затвори отново врати.
Не работят също Аквариумът и Музеят на восъчните фигури на Мадам Тюсо. Няма обявена дата кога тези туристически обекти ще отворят отново.

Тези обекти спряха да приемат посетители в края на януари, когато Китай наложи строги мерки за спиране на разпространението на вируса. Властите се опасяват, че завръщащите се в страната може да донесат отново заразата и взеха радикални мерки за спиране на влизането на чужденци и намаляване на международния въздушен трафик.
През последното денонощие в Китай са били регистрирани 48 нови случая на заразяване, като всички те идват от чужбина, сочат данни на здравното министерство.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ