Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Над 270000 души са посетили китайската Флорида след COVID 19

7 април 2020, 11:12 /Редактор: Калина Петрова

Саня, възвръщане на туризма
Сн.: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Туристическите забележителности на курортния град Саня, разположен в южнокитайската провинция Хайнан, постепенно възобновяват работа на фона на подобрението на епидемиологичната ситуация. Вестник "Хайнан жибао" съобщи, че през последния месец и половина курортът, известен като китайската Флорида, е посетен от над 277 600 души, предава БТА.

В края на януари градските власти затвориха временно за посещения туристическите обекти, а също и местата за развлечения и отдих в курорта по силата на мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса. От 21 февруари до 4 април работата на ключови туристически обекти в Саня бе възстановена. Силно активизиране на туризма е отбелязано миналата седмица.

По традиция на 4 април китайците отбелязват Цинмин (задушница), а тази година дните от 4 април до 6 април бяха обявени за неработни. През тези дни китайците посещават гробовете на роднини, извършват различни ритуали, но мнозина ги използват за разходки и кратки пътешествия из страната, отбелязва ТАСС.

Според данни на "Хайнан жибао" на 4 и 5 април почти 4500 души са посетили будисткия център "Наншан" в Саня. Това място е една от визитните картички на курорта, там се намира знаменитата статуя бодхисатва Гуанин (богинята на милосърдието), висока 108 метра. Изданието отбелязва, че голяма част от посетителите не са били местни жители, а туристи от други райони на Китай - от североизточните провинции и югозападната провинция Съчуан.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ