Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Счупени температурни рекорди в курортите в Турция

17 май 2020, 16:34 /Редактор: Калина Петрова

Турският курорт Мармарис
Сн.: Getty Images/Guliver Photos

Исторически температурен рекорд е бил регистриран днес и в турския курортен град Мармарис, където термометрите превишавха 40 градуса Целзий, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По-рано телевизията съобщи за надминат рекорд и в Анталия. Отчетената температура на въздуха от 40,1 градуса е най-високата за месец май за Мармарис, откакто се води метеорологическата статистика. Температурата на морската вода е била 23 градуса.

Заради продължаващата забрана да се влиза в морето поради мерките заради коронавируса обаче гражданите търсеха прохлада в собствените си домове вместо на плажа. Термометрите в града, които не са поставени на сянка, показваха 47 градуса.

Под въздействието на жегата асфалтът по пътя между курортите Фетхийе и Анталия се размекна, което затрудни движението. В района на курорта Сейдикемер температурата беше 42,7 градуса.

В Бодрум термометрите показваха 39 градуса, а температурата на морската вода беше 22 градуса. Температурен рекорд днес беше регистриран и в Анталия още преди обед.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ