Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Скок на резервации за яхти и увеселителни кораби в Кан

19 май 2020, 17:03 /Редактор: Лилия Чалева

Кан отчете скок на резервации за летуване на яхти и увеселителни кораби
Сн.: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Кан, перлата на френската Ривиерата, който е засегнат от анулирането на изложения и известния кинофестивал, има една много добра новина. Това е скокът на резервациите за летуване на яхти и увеселителни кораби, съобщи днес кметът на града Давид Лиснар, цитиран от АФП.

Имаме активни искания за резервации в нашите пристанища, каза кметът на пресконференция, посветена на пакета от мерки на стойност 13,4 милиона евро за съживяване на силно засегнатата дестинация заради пандемията от новия коронавирус с нулеви резервации за Фестивалния дворец чак до септември.

Местата за яхти в пристанището Канто са 553 и от 1 юни до 26 август са останали само две свободни. Разбира се, някои могат да бъдат анулирани, но заявките са много, уточни директорът, отговарящ за крайбрежната ивица в кметството Жорж Монданела.

Заявките за летуване на Старото пристанище са се увеличили с 30 на сто спрямо обичайния им брой, допълни Ерик Бара от Търговската камара.

Ако всичко върви добре, забавленията ще се завърнат и в Двореца с първия Яхтен фестивал, насрочен от 8 до 13 септември. Дотогава Кан ще води активна рекламна кампания, за да стимулира французите да изберат града за лятната си почивка.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ