Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

”Св.св. Константин и Елена” посреща първите си гости

21 май 2020, 10:11 /Редактор: Лилия Чалева

”Св.св. Константин и Елена” посреща първите си гости
Сн.: iStock by Getty Images/Guliver Photos

С традиционна литургия и водосвет в двора на манастира "Св.св. Константин и Елена" започна днес честването на празника на едноименния курорт край Варна. По традиция на 21 май курортът всяка година отбелязва официално и началото на летния сезон и вече посреща първите си гости. Те са по-малко от минали години.

Създадена е максимално безопасна среда във всички хотели, ресторанти и СПА комплекси. Плажовете също са подготвени и очакват редовните си посетители.

Изпълнителният директор на комплекса Елена Косева по БНТ, че комплексът е готов за летния сезон. Част от хотелите, ресторантите и СПА-центровете са отворени. Работят при необходимите противоепидемични мерки.

Поставени са диспенсъри, табели за дистанция, еднопосочно движение, мерене на температурата при всички входове. Подготвени са и стаи за изолация, ако някой от гостите прояви признаци на коронавирус.

Тази година цената на шезлонгите и чадърите в комплекса ще бъде намалена най-малко с 50%, каза още Косева.

Окончателната цена ще бъде представена в началото на юни, след като се получат указания от Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването по отношение на правилата, които трябва да се спазват и промените по концесионните договори.

За днешния празник дружеството, което управлява комплекса, е осигурило онлайн изложба със снимки, представящи миналото и настоящето на най-стария морски почивен комплекс в България. По случай празника е издадена и онлайн книгата "110 години Св.св. Константин и Елена - морска и СПА дестинация".

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ