Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

”Преотрикрий България” за добра почивка и храна у нас

21 май 2020, 12:35 /Редактор: Лилия Чалева

Безплатната платформа ще осигурява добри оферти за почивка
Сн.: iStock

Всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват своите оферти за потребителите в България в онлайн резервационна система "Преоткрий България". Това каза управителят на "Метро България" и директор на "Човешки ресурси" Филип Анастасиу, който представи проекта "Преоткрий България" на брифинг в Министерския съвет. Платформата ще започне да работи в началото на юни.

"Това, което ние гарантираме в тази платформа е, че нашите партньори ще дадат най-добрата възможна оферта, която могат да си позволят, защото тази платформа ще бъде абсолютно безплатна за тях, така че те ще могат да си позволят да дадат наистина много добра цена", добави Филип Анастасиу.

Филип Анастасиу изтъкна, че всички, които предлагат оферта в тази платформа, трябва да се ангажират да спазват правила за безопасност и хигиена, които се разработват в момента. Идеята е да се насърчи вътрешният туризъм и да се даде възможност на българските туристи в тази по-особена ситуация да преоткрият туризма в България.

Георги Гъневски от "Метро България" допълни, че тези, които ще резервират ваканция или нощувка през тази платформа, ще изберат да отидат на едно сигурно място от гледна точка на хигиена, чистота, опазване на здравето, гарантиране на социалната дистанция. Той уточни, че е разработен детайлен пакет от протокол и мерки за хигиенизиране, чистота и здраве. В него включени всички препоръки на Световната здравна организация, както и водещи практики от различни страни, които също развиват туристически бизнес.

"Идеята е да качим на много по-добро ниво продукта, който българският туризъм предлага. Втора точка от тази програма е да се върне българското меню и българските храни в ресторантите, отбеляза Георги Гъневски.

Задължително условие е за хотели и ресторанти, които могат да представят офертите си през тази платформа, е да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, които са доставени от български хранителни предприятия и фермери.

Третата част е финансовата стабилност - възможността на хотелиери и ресторантьори да започнат работа. Затова партньорите от бизнеса, които заставят зад тази кампания, ще вложат средства за финансиране на първоначалното зареждане. Това широка група от компании - международни и български, които работят в България. "Искаме 360 градуса да бъде включен бизнесът, с държавата, в полза на обществото", заяви още Георги Гъневски.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ