Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Срив с почти 100% на пристигналите със самолет в Испания

22 май 2020, 09:50 /Редактор: Виктор Стефанов

Испания ще се отвори за туристи от чужбина най-рано в края на юни
Сн.: Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Броят на хората, пристигнали със самолет в Испания, се е сринал с 99,7 процента през април спрямо същия месец на миналата година, съобщи днес Еуропа прес, цитирана от ДПА.

Общо 21 327 души са пристигнали в страната със самолет през април спрямо 7 милиона души през същия период на миналата година, според данните на държавната агенция по туризъм.

Испанските власти през март забраниха всички пътувания, които не са крайно наложителни, за да се забави разпространението на коронавируса.

Миналата седмица Мадрид наложи ново правило, според което хората, които пристигат в страната, трябва да се самоизолират в домовете си за две седмици.

Туризмът е от ключово значение за испанската икономика. Около 83,7 милиона туристи са посетили Испания през 2019 година и са похарчили 92,3 милиона евро (101,3 милиона долара) в страната, сочат официалните статистически данни.

Тази седмица министърът на транспорта, мобилността и градоустройството на Испания Хосе Луис Абалос охлади надеждите за бързо отваряне на страната за туристи, заявявайки, че това ще стане най-рано в края на юни. Не можем да позволим влизането на туристи в страната, докато испанското население все още има вечерен час, добави той.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ