Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Турция готви рестарт: чака германци и руснаци

24 май 2020, 15:01 /Редактор: Виктор Стефанов

Турският курорт Мармарис
Сн.: Getty Images/Guliver Photos

Турция работи за рестартиране на туризма, заяви турският външен министър Мелвют Чавушоглу в интервю за местна телевизия в Анталия, предаде Анадолската агенция.

Нашите германски и руски приятели искат да посещават отново Турция, е посочил Чавушоглу, изтъквайки, че това се дължи отчасти и на умелото справяне на страната с пандемията от коронавируса.

Чавушоглу е изтъкнал, че Турция очаква да поднови международните полети и е посочил, че турската страна е провела разговори с Германия, Франция и Великобритания по въпроса за туризма.
Аз разговарях два пъти с руския външен министър Сергей Лавров. Ние знаем, че руските туристи искат да дойдат в нашата страна, е посочил още Чавушоглу.

На фона на намаляване на случаите на коронавируса в страната, Турция се надява да привлече отново туристи от чужбина, като поднови международните полети и издаде сертификати на хотели, ресторанти и други обекти от туристическия бранш, които са предприели необходимите мерки срещу разпространение на вируса.

Чавушоглу е подчертал също, че в периода на пандемията Турция не е имала никакъв проблем със сигурността на храните и е продължила износа си на продукти.
Засягайки въпроса за мигрантите в близост до границата с Гърция, Чавушоглу е изтъкнал, че заради пандемията движението на мигрантите е намаляло. Но те ще искат да преминават, след като епидемията приключи, и аз не казвам това като заплаха, е добавил Чавушоглу.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ