Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Нови правила на известния плаж Коняалтъ в Анталия

26 май 2020, 16:37 /Редактор: Лилия Чалева

Нови правила на известния плаж Коняалтъ в Анталия
Сн.: iStock by Getty Images/Guliver Photos

На известния плаж Коняалтъ в курорта Анталия ще се прилагат редица нови правила в рамките на предпазните мерки във връзка с коронавируса, съобщава турският телевизионен канал НТВ.

Туристите няма да могат да разполагат плажните си кърпи, където си изберат, а ще трябва да използват специално определени места с площ от 9 квадратни метра. Общински служители са започнали вече да очертават с дървени колчета и въжета тези места на общинския плаж. Според плана общо 200 души ще могат да ползват едновременно очертаните на плажа места.

На площта от 9 квадратни метра могат да се разположат само трима души от едно семейство. Шезлонгите, чадърите, масите, използвани от туристите, ще се дезинфекцират, след като те си тръгнат, а следващи туристи ще могат да се настанят на техните места след интервал от 20 минути. На плажа ще се влиза и излиза от различни места.

На входа на плажа на туристите ще се раздават маски, ръкавици и брошури с информация за правилата за използване на обособените места. Маска и ръкавици ще са необходими и при ползване на търговските обекти на плажа. На местата с кабини за преобличане и душове ще има ленти за спазване на физическа дистанция.

На обособените места на плажа ще бъде забранено да се пуши. За пушачите ще бъде предвидена друга площ.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ