Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Над 40 вида змии чакат публика в ”Музейко”

4 юни 2020, 12:52 /Редактор: Лилия Чалева

Сред актуалните изложби е ”Пълзящи експонати”
Сн.: Официална фейсбук страница

Време е отново да играем и да изследваме! С този призив "Музейко" отвори врати и очаква посетители, без да се пренебрегват всички необходими мерки за безопасност.

„Не ни беше лесно по време на изолацията, защото „Музейко“ е интерактивно място и много обичаме децата, контактите и игрите с тях“, разказа в ефира на Радио София Бистра Кирова, ръководител на Детския научен център в столиицата.

Екипът бързо се е организирал, създал е дигитално съдържание, всеки ден е имало онлайн придавания с арт и научна насоченост.

Междувременно се е обменял опит с други музеи по света и се е подготвял моментът за нови живи срещи с посетители.

Новото работно време е от 10:00 до 12:00, от 13:00 до 15:00 и от 16:00 до 18:00 ч. и дава възможност за дезинфекции в паузите. И докато преди е можело да влизат по 500 души, сега се пускат до 140.

Сред актуалните изложби е "Пълзящи експонати" - с тайпани, мамби, кроталиди, хамелеони, гекони, игуани, скорпиони, хлебарки и паяци от България и света.

Докато херпетолозите се грижели за влечугите, онлайн е било проследено снасянето на яйца и раждането на малки змийчета, разказа още Бистра Кирова.

Експозицията с над 40 вида змии ще остане до края на юни. А от началото на юли ще започнат и традиционните и обичани летни лагери.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ