Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

В Хърватия в момента има 246 000 туристи

25 юни 2020, 17:06 /Редактор: Лилия Чалева

Адриатическото крайбрежие на Хърватия
Сн.: Shutterstock

Хърватският министър на туризма Гари Капели съобщи днес, че в момента в страната почиват 246 000 туристи, предаде агенция Хина.

Министърът уточни, че броят им нараства с 20-30 хиляди дневно, което показва, че Хърватия е сигурна туристическа дестинация.

Държавната телевизия ХРТ съобщи днес, че от полунощ са въведени по-строги мерки за влизане в страната на туристи от Босна и Херцеговина, Сърбия, Косово и Северна Македония, след като здравните власти установиха, че мнозинството от новите случаи на коронавирус в страната са се заразили в съседни страни.

От днес всички влизащи от тези четири страни ще бъдат изпращани в 14-дневна самоизолация, с изключение само на тези, които пътуват по неотложни лични причини, работят в Хърватия или минават транзитно през страната.

Междувременно туристическият бранш недоволства срещу ДДС в сектора.

Изборни послания в сметките на хърватски ресторант

Междувременно собственик на хърватски ресторант край Риека изрази политическите си виждания чрез сметките за клиентите, съобщава хърватският портал Морски.
В края на сметката той е отпечатал призив хората да излязат да гласуват на изборите на 5 юли.
"В цената е включен най-високият ДДС в Европа /13 процента/. В Испания и Италия е 10, в Унгария - 5, а Франция и Словения - 6 процента. Да излезем на избори и да спрем данъчната репресия на държавата, която се грижи само за привилегиите на избраните", пише на сметката в ресторанта.
Собственикът обяснява, че е направил това, защото много от гражданите не са запознати с реалната ситуация в страната.
Той изтъква, че посочените от него страни също са туристически, както претендира да бъде и Хърватия, но имат значително по-ниски данъци.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ