Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

ЕС със споразумение по стандартите за пътуване със самолет

23 юли 2020, 15:47 /Редактор: Калина Петрова

Летище
Сн.: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Страните от ЕС се договориха по общи хигиенни стандарти като социална дистанция и носене на маски в самолетите и на летищата, за да се ограничи разпространението на коронавируса, съобщи днес германският транспортен министър Андреас Шойер, цитиран от Ройтерс.

Доволен съм, че германското предложение бе прието от колегите ми на европейско равнище и можахме да се договорим за тези единни стандарти, каза Шойер на европейска авиационна конференция.

Мерките включват защита на устата и носа на пътниците и социална дистанция на летищата при проверката на пътниците и чекирането. Трябва да бъде гарантиран висок дял свеж въздух в самолетите и да се предоставя информация на няколко езика.

Средната седалка в самолетите обаче не трябва да бъде оставяна свободна. Общите разпоредби удовлетворяват поне някои от исканията на авиокомпаниите, тъй като различните стандарти предизвикаха обърквания. Германското транспортно министерство уточни, че споразумението е постигнато от официални представители и предстои да се одобри от министрите.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ