Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

ИзиДжет увеличава летния си капацитет

5 август 2020, 14:00 /Редактор: Лилия Чалева

Полетите на Изиджет в Европа са изключително популярни
Сн.: Shutterstock

Британският нискотарифен авиопреовзвач изиДжет (easyJet) съобщи, че планира да лети с около 40 процента от капацитета си през оставащата част от лятото. Това е повече от първоначално планираното и се дължи на по-многобройните от очакваното резервации въпреки продължаващите ограничения на фона на пандемията, предаде Ройтерс.

След като самолетите останаха на земята месеци наред до средата на юни, колебливото връщане във въздуха в Европа бе застрашено от новото увеличаване на случаите на Ковид-19, заради което Обединеното кралство върна ограниченията за пътувания до традиционната лятна дестинация Испания.

ИзиДжет обаче посочи, че летните резервации "се представят добре" и ще лети с 40 процента от миналогодишния си капацитет през четвъртото тримесечие на финансовата си година. По-рано компанията планираше да използва 30 процента от капацитета си.

Въпреки това възстановяването на графика й изостава от Райънеър (Ryanair), най-големия нискотарифен превозвач в Европа, който обяви, че през юли ще лети с 40 процента от обичайния капацитет, с 60 процента през август и 70 процента през септември. Унгарската Уиз еър (Wizz Air) пък възобновява около 70 процента от полетите си.

Райънеър обаче миналата седмица бе принуден да свие годишната си цел за превозени пътници, предупреждавайки за последиците от евентуалната втора вълна на епидемията.

ИзиДжет уточни днес, че остава съсредоточена върху разходите. През май компанията обяви, че трябва да съкрати 4500 работни места и да засили ефективността си, за да остане конкурентна и да оцелее през пандемията, която срина пазара за пътувания.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ