Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Круизите се завръщат в италианските пристанища

8 август 2020, 15:03 /Редактор: Надежда Христова

Целта е по този начин да бъде подпомогнат жизненоважният за Италия туристически сектор
Сн.: Shutterstock


Круизните кораби ще могат от 15 август отново да спират в италианските пристанища, предаде Асошиейтед прес.

Решението за облекчаването на режима за тази категория плавателни съдове дойде снощи и беше взето от италианското правителство.

Целта е по този начин да бъде подпомогнат жизненоважният за Италия туристически сектор, който понесе сериозни удари в резултат на пандемията от коронавируса. В последно време правителството в Рим предприе и други мерки в тази посока.
Разрешението бива дадено въпреки потвърдените случаи на заразяване с Ковид-19 сред пасажери и екипаж по наскоро възобновените круизи в други европейски страни. Норвегия реши да затвори пристанищата си за две седмици за подобни плавателни съдове, след като десетки на борда на круизен лайнер дадоха положителен тест за коронавирус.

С оглед на това, че в момента туризмът в Италия е силно ограничен и общо взето може да се разчита единствено на италианците и на туристите от някои други европейски страни, много заведения са заплашени от фалит.
На същото заседание, на което разреши връщането на круизните кораби, италианското правителство задели около 600 милиона евро, за да подпомогне ресторантьорския сектор и селското стопанство.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ