Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Затвориха заведенията за партита по плажовете в Калабрия

14 август 2020, 17:38 /Редактор: Лилия Чалева

Плаж в Тропея, област Калабрия
Сн.: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Затвориха нощните клубове в Калабрия заради нарасналия брой на заразениКлубовете и заведенията за партита по плажовете в италианския регион Калабрия затвориха заради нарасналия брой на заразените с новия коронавирус, предаде ДПА.
Танцовите зали на закрито и открито няма да работят до 7 септември, разпореди управителката на областта Йоле Сантели.

Мярката, обявена в този популярен туристически район бе обявена в разгара на летния сезон и само ден преди утрешния празник Ферагосто.

Новите правила могат да обхванат и цялата страна, каза днес пред в. "Стампа" министърът по регионалните въпроси Франческо Боча.

Очевидно ние се справяме по-добре от други европейски страни, но вирусът се разпространява и ние трябва да продължим да бъдем предпазливи, допълни Боча.
Макар правителството в Рим да бе против отварянето отново на нощните клубове, то даде известна свобода на действие на 20-те региона за прилагане на техни собствени мерки през май.

Боча каза още, че Рим води диалог с регионите и ще разпореди незабавно налагане отново на ограничения, ако броят на заразените с Ковид-19 все така нараства.
Италия бе първата страната в Европа, която преживя мащабно избухване на случаи на новия коронавирус. Досега тя е регистрирала над 35 000 смъртни случаи и над 252 000 заразени, припомня ДПА.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ