Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Тайландски парк връща по пощата боклука на туристите

20 септември 2020, 14:52 /Редактор: Надежда Христова

В Тайланд законите срещу замърсяването са много строги
Сн.: Shutterstock


Служителите в популярния тайландски национален парк Као Яй изнамериха един оригинален начин да поддържат чистотата, като ще връщат по пощата боклука, оставен от замърсяващите околната среда посетители, пише в."Метро".

Освен това те ще предоставят данните на всеки нарушител на местната полиция. Паркът е разположен на два часа път с кола от столицата Банкок.

Новата схема беше обявена от тайландския министър на околната среда Варавут Силпа Арча.
На страницата си във Фейсбук той публикува купчина боклук, готов да бъде изпратен обратно на нарушителите с придружаващата бележка "Вие забравихте тези ваши неща в Националния парк Као Яй!".

Проследяването на замърсителите на парка стана възможно заради пандемията. Сега всеки посетител трябва да остави името и адреса си при влизането в обекта. Боклукът не само загрозява и замърсява природната забележителност, но също така е опасен и за дивите животни.

В Тайланд законите срещу замърсяването са много строги. Нарушител може да получи до 1 година затвор, ако пуши или оставя боклук след себе си в един от двайсет и четирите най-популярни туристически плажове, припомня изданието.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ