Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Елисейският дворец отвори врати за любопитни посетители

20 септември 2020, 14:56 /Редактор: Надежда Христова

Заради пандемията Елисейският дворец редуцира значително броя на посетителите
Сн.: Getty Images/Guliver Photos


Въпреки нарастването на случаите на зараза с коронавируса във Франция, Елисейският дворец отвори вратите си за посетители, предаде ДПА. Визити ще могат да се правят през целия уикенд като част от дните на отворени врати на обекти от културното и историческото наследство.

Любопитни французи, покрили устата и носа си с маски и шалове, се разходиха из официалната резиденция на френския държавен глава. Те имаха възможност да се възхитят на Златната стая в двореца, която беше реновирана. Стаята е офис на президента. Посетителите разгледаха и други стаи, в това число и офиса на първата дама, където са изложени подаръци, получени от официални държавни гости и снимки, представящи работата на Макрон. В чест на гостите свири оркестърът на Републиканската гвардия.

Градината на Елисейския дворец също беше отворена за посетители, а хората можеха да си направят снимки и на прочутото стълбище в двора на президентството, където обикновено Макрон позира с чуждестранни гости.

Заради пандемията Елисейският дворец редуцира значително броя на посетителите тази година и те ще бъдат само 2500 души за този уикенд. Предишната година те бяха тройно повече.
Елисейският дворец предлага и виртуална обиколка за онези, които не могат да го посетят.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ