Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Израел ще отвори границите за туристи в средата на 2021 г.

12 януари 2021, 10:24 /Редактор: Лилия Чалева

Израел привлича както поклонници от цял свят, така и туристи, търсещите почивка на море
Сн.: iStock

Израелските власти обявиха, че се готвят да отворят границите си за туристи в средата на 2021 г. 

Страната иска да отвори, след като се е адаптирала към живота в условията на пандемия. “Работим по план за намаляване на цените, от който ще са облагодетелствани както собствениците [на места за настаняване], така и потребителите,” заяви министърът на туризма на Израел Орит Фракаш-Хакоен, цитиран от Jerusalem Post, и допълни, че се търси “баланс между икономиката и вируса”.

Плановете на израелските власти включват засилване на маркетинга, подобряване на инфраструктурата и туристическото преживяване, като всички тези аспекти ще бъдат включени в националния бюджет и подкрепени от държавата.  

Туризмът в Израел се развиваше възходящо през последните години, като се смята, че около 200 000 домакинства разчитат на доходи само от туризъм. 2020 г. беше разрушителна с едва 850 000 чуждестранни туристи, посетили страната - спад с 81,3% спрямо предишната 2019 г. 

Израел привлича както поклонници от цял свят, така и туристи, търсещите почивка на море. Сред библейските места, които се намират в днешен Израел, са Стената на плача, църквата “Възкресение Христово” (построена според преданието на мястото, където е разпнат, погребан и после възкръснал Христос), Галилейското езеро, река Йордан, Витлеем. Най-популярните морски курорти в страната са Ейлат, Тел Авив, Нетания, като посетителите могат да избират да почиват на бреговете на Мъртво, Червено или Средиземно море.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ