Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Английски патрул в Слънчев бряг

26 август 2011, 12:24 /Редактор: Таня Тодорова

Английски полицаи ще дойдат в Слънчев бряг за Лято 2012
Сн.: EPA/БГНЕС

Полицаи от Англия да бъдат командировани в курортен комплекс Слънчев бряг, за да подпомагат работата на колегите си в комплекса. Това поискаха представители на “Съюз на собствениците“ в курорта на среща с Невил Блекууд, полицейски съветник.

Блекууд е съветник към дирекция "Консулски отношения" на Министерството на външните работи на Великобритания, предаде Агенция КРОСС. За такова присъствие на чужди полицаи през Лято 2012 трябва да се отправи предложение и до МВР на България и между двете страни да започнат преговори за уточняване на параметрите. Трябва да се уточни броят на командированите, както и за какъв период от време ще работят в курортният комплекс, каза Блекууд и добави, че в курортните градове в Англия полицията е изключително активна.

Сигурни сме, че това ще е достатъчно успешна форма на съвместна дейност, защото ще дава сигурност на туристите, ще всява респект на гостите от чужбина, които масово нарушават правилата, когато дойдат у нас на почивка - чупят, рушат, създават конфликти, ругаят полицаи, заяви Георги Николчев, хотелиер и член на УС на Съюза. По думите му броят на командированите от вътрешността на страната полицаи, които подпомагат работата на колегите си в "Слънчев бряг" е недостатъчен за да бъдат обхванати всички проблеми в курорта, който в пика на сезона се пълни с близо 400 000 туристи.

В началото на месеца хотелиери и туроператори поискаха сериозни правила за шума от заведенията в Слънчев бряг. "Слънчев бряг" е масово посещаван от британски туристи и целта на присъствието на чуждите служители е да успокоява летуващите и да даде добри резултати за нормалното протичане на туристическия сезон.

Николчев даде за пример курорта "Златни пясъци", където са работили смесени екипи от униформени, а изводите са, че това е ефективна форма за противодействие на престъпността в курорта.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ