В Слънчев бряг 350 камери ще следят за реда по време на сезона. В Бургас в момента те са около 750, но ще станат 1000. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев в морския град. Той участва в Бургас в традиционната среща преди началото на летния сезон заедно с главния секретар Младен Маринов и министъра на туризма Николина Ангелкова.
Главния обсъждан въпрос е бил "Готови ли сме за сезона?".

В срещата в сградата на Областната дирекция на полицията са участвали директорите на областни дирекции на Добрич, Варна и Бургас, а както и ръководителите на районните управления в курортните градчета.

Министър Радев припомни, че около 1000 командировани полицаи ще следят за реда и безопасността на туристите това лято. Около 757 от тях са в регион Бургас. Има подкрепление и от други държави. В патрулирането ще се включат полицаи от Румъния, Полша и двама от Германия.

В Добрич осем служители са включени в конната полиция, а във Варна има и велополицаи. Всичко онова, което предни години е работело добре, ще бъде повторено, каза министър Радев. Той добави, че почти няма промяна в обстановката, но пък има информация от кмета на Бургас Димитър Николов, че туризмът се активизира.

Сезонът тази година е започнал около 25 дни по-рано и вероятно ще приключи по-късно, каза още Радев. Министър Ангелкова добави, че са взети марки за това сезонът да приключи максимално безопасно и сигурно.

На всички пропускателни пунктове ще има камери. Новото е, че няма да се допуска подвижна търговска дейност на крайбрежната алея. За спазването на ограничението министър Ангелкова ще разчита на дружеството "Слънчев бряг"АД и на охранителната фирма.