Британско семейство платило колосалната сума от 526 евро за обяд в заведение във Венеция, съобщава Independent.

Хората от Бирмингам твърдят, че са поръчали само едно блюдо с паста и две предястия. Сервирали им обаче и 20 стриди и 3,5 кг прясна риба на скара. Туристите изяли всичко с удоволствие, мислейки си, че екстрите са част от поръчаните от тях блюда.

Вижте снимки >>>


Туристите вече са подали жалба до кмета на Венеция. Люк Танг, който е университетски преподавател от Бирмингам, казва, че той и неговите 70-годишни родители били шокирани, когато в сметката им в ресторанта се появили ястия от морски дарове, много от които те не били поръчали. Той обвинява сервитьорите в ресторанта Trattoria Casanova, че са се възползвали от факта, че нито той, нито родителите му говорят италиански, пише и британският вестник Telegraph.

За горчивия опит на семейството разказаха и други издания на Острова. Възмутени, и други хора, които са били на екскурзия в Италия, споделят, че са ставали жертва на подобни търговски трикове. Това дава повод на Independent да публикува списък със съвети за избягване на подобни неприятни ситуации на Ботуша.