Авикомпания Изиджет (EasyJet) отменя 200 полета през следващите 10 дни, излагайки на риск пролетната ваканция на хиляди пътници. Новината идва, след като проблем със софтуера принуди превозвача да отмени около 200 полета в четвъртък, причинявайки огромни опашки в редица летища в Обединеното кралство

От авиокомпанията казаха, че 24 полета от летище Гетуик в Лондон ще бъдат засегнати всеки ден от петък до 6 юни. Компанията продължава да изпълнява около 1700 полета на ден, като около една четвърт от тях ще извършват до и от летище Гетуик.

Говорителката на компанията се извини за късното известие за тези анулирания и причинените неудобства, но подчерта, че това се налага, за да бъдат осигурени надеждни услуги през този натоварен период. На клиентите се предоставя възможност да резервират нов полет или да поискат възстановяване на сумата, уточняват от компанията.

През този натоварен уикенд продължават транспортните неуредици и в пристанищата. Феновете на Футболен клуб "Ливърпул", пътуващи до Франция за финала на Шампионската лига, и семействата, които отиват на почивка за пролетната ваканция, са принудени да чакат на дълги опашки в Дувър.От пристанището казаха, че пътниците трябва да се въоръжат с търпение, тъй като се очаква много натоварена седмица.

Хиляди фенове, които отидоха на пристанището в Кент в петък, за да се качат на фериботи за Париж, чакаха повече от три часа, за да пресекат Ламанша. Пътниците на авиокомпаниите също чакаха на дълги опашки на летищата в Манчестър, Станстед и Бристол.