Когато избирате къде да учите, трябва да вземете предвид не само университета. Трябва да помислите и за това какво се предлага в града около кампуса - какъв е нощният живот и достъпен ли е той например?

QS Top Universities, платформата, която стои зад тази престижна класация на университетите, е направила проучване на най-добрите градове в света за студенти, като е оценила достъпността, желанието, активността на работодателите, мнението на студентите и (очевидно) рейтинга на университетите на всяко място.

На първо място се класира никак неизненадващо Лондон! Столицата на Обединеното кралство е дом на втория най-добър университет в света -Imperial College, и е отличена от QS Top Universities заради свободната си култура, нощния живот, зелените площи, международната общност и като академична гореща точка.

Снимка: iStock by Getty Images

На второ място е Токио, а на трето - Сеул. Два австралийски града - Мелбърн и Сидни, и два германски града - Мюнхен и Берлин, също попаднаха в топ 10. 

Това са 10-те най-добри града в света за студенти

1. Лондон, Великобритания

2. Токио, Япония

3. Сеул, Южна Корея

4. Мелбърн, Австралия

5. Мюнхен, Германия

6. Париж, Франция

7. Сидни, Австралия

8. Берлин, Германия = Цюрих, Швейцария

10. Бостън, САЩ

Ако искате да се запознаете по-подробно с най-добрите градове за студенти, можете да го направите на QS Top Universities .