Летящ старт за туризма в Гърция в първия ден на юли. Хиляди влизат през граничните пунктове в Северна Гърция. Полицията проверява за трафик на нелегални мигранти и съветва: не качвайте на автостоп никого, предаде БНР

Прекрасно време за плаж предлага Гърция през този уикенд. Много интензивен е трафикът днес на влизащи в страната туристи през граничните пунктове с България. Пътна полиция предупреждава да се шофира внимателно.

Поради зачестилите случаи на нелегален трансфер на мигранти са засилени екипите на полицията по отсечката Орестиада, Александруполис, Комотини, Ксанти по посока Солун. Проверяват личните документи на пътуващи в колите и препоръчват шофьорите да не вземат в колите си непознати лица, които може да се окажат нелегални мигранти. При тези случаи водачите се арестуват за трафик на хора. Проверяват се коли както с гръцка, така и с чуждестранна регистрация.

Гърция постигна своите основни цели през този летен сезон, обяви преди ден гръцкият министър на туризма Василис Киклиас. 

Основните цели са удължаване на летния сезон и привличане на повече заможни туристи.  Последните статистики за полетите до летищата в страната са впечатляващи. До някъде те доближават тези от преди три години.