Първата българска актриса, номинирана за "Оскар" - Мария Бакалова, беше гост днес в Министерството на туризма, веднага след участието си във фестивала в Кан, съобщиха от ведомството. На срещата министър Балтова е оценила успеха на Мария, че за толкова кратко време тя е съумяла да направи толкова много - не само за младите хора, дръзнали да тръгнат по нейния път в света на киноизкуството, но и като насочи прожекторите към България, към родния си Бургас и към нашата част на Европа.

Бранд България вече има своето ново лице, което да направи страната ни още по-популярна и разпознаваема, след като министър Балтова връчи почетен знак на младата актриса "Посланик на дестинация България" и я поздрави за успехите и високите върхове, които е постигнала за крехката си възраст, посочват от ведомството. "Моят екип и аз бихме се радвали да приемете тази символична роля на посланик и да прегърнете като своя кауза популяризирането на многообразието на туристическа дестинация България", е заявила министър Балтова, поднасяйки почетния знак.

Мария Бакалова е благодарила и е споделила колко е развълнувана, казвайки, че приема с отговорност оказаната й чест. Тя е подчертала, че България е прекрасна страна и нейните красоти, вкусна храна и древна история трябва да се популяризират. "За мен е чест и гордост да се наричам българка и винаги съм обичала България. Искрено се надявам новото, младото поколение да са щастливи и горди, че са българи, защото познават историята си и въпреки, че срещат трудности, това изгражда характера им", е заявила младата актриса. По думите й природата и архитектурата ни са изключително красиви и тя ги преоткрива всеки път, когато с радост се завръща у дома.

"Трябва да позволим на хората да почувстват България", е призовала Мария Бакалова.

Министър Балтова е изразила увереност, че именно младите и успели българи са нашите посланици по света, а успехите за Мария Бакалова тепърва предстоят.