В пустинята Невада се появи мистериозен монолит, който предизвика спекулации за това какво може да представлява и кой стои зад него. Структурата е била забелязана от полицейското управление на Лас Вегас. Служителите на реда заявяват, че са я видели по време на издирвателно-спасителна мисия северно от долината на Лас Вегас, пише BBC.

"Виждаме много странни неща... но вижте това!" - написа полицията в социалните мрежи.

Монолитът е подобен на други подобни загадъчни, които се появиха по света през 2020 г. Високата, правоъгълна и отразяваща структура е забелязана близо до връх Гас, туристическа зона в пустинята Невада, само на около час път северно от Лас Вегас.

На снимките, публикувани от полицията в социалните медии, монолитът изглежда "сгушен" в пресечен терен. "Как се е озовал там?" - питат от полицейското управление на Лас Вегас в социалните мрежи.

Монолитът има известна прилика с тези, които са показани в "2001: Космическа одисея", филм от 1968 г. на режисьора Стенли Кубрик.

Внушителни черни монолити, създадени от невидим извънземен вид, се появяват в класическия филм, който е базиран на творчеството на Артър Кларк.

Монолити, подобни на този в Невада, се появяват на различни места по света преди около четири години, включително един в пустинята Юта. Той предизвика недоумение у местните власти, след като беше открит от пилот на хеликоптер, летящ над него през ноември 2020 г.

Друг такъв беше открит в Румъния по същото време, както и един в Калифорния и на остров Уайт в Ламанша.

Тогава се появиха спекулации за това кой може да стои зад тях, като някои се чудеха дали не са част от арт инсталация. Но оттогава никой не се е появил, за да твърди, че стои зад структурите.

Наскоро друг монолит се появи на връх на хълм в Уелс през март.