Славните години на момчешката група "One Direction" останаха в миналото, поради което от Музея на Мадам Тюсо в Лондон са взели решение да отстранят восъчните фигури на членовете й, пише в. "Сън".

От тази седмица копията от восък на петимата изпълнители вече не са на показ - седем години след като бяха изложени в музея и четири години след като момчетата излязоха в неограничена почивка, считана от мнозина за раздяла.

Въпреки успеха на членовете на групата като самостоятелни изпълнители, от Музея на Мадам Тюсо в Лондон не смятат да показват поотделно восъчните им фигури.

"Времената са различни и ние постоянно трябва да реагираме на промените в света на знаменитостите", се посочва в направеното изявление. От музея отбелязват още, че са решили да отстранят восъчните фигури на "Уан дайрекшън", след като през лятото се навършиха 10 години от сформирането на групата.

Пътят към славата на Хари Стайлс, Лиъм Пейн, Найл Хоран, Луис Томлинсън и Зейн Малик започна през 2010 г. от риалити формата "Х Фактор", след като продуцентът Саймън Кауъл реши да ги събере като група. Момчетата се явиха на прослушванията поотделно, но никой от тях не успя да достигне като самостоятелен изпълнител до Къщата на съдиите, припомня изданието.

Успешната кариера на "One Direction" се измерва с над 70 милиона записа, продадени по света.