Все повече и повече хора се нареждат сред привържениците на почивката през есента - когато се замислите, това наистина е идеалното време. Има много места,  в които все още е приятно топло и през октомври, и много прекрасни есенни дестинации в Европа, независимо дали сте се вкопчили в лятото или с вълнение очаквате отпуската.

А ако разполагате с ограничен бюджет, есенният сезон е още по-подходящо време за ваканция. Компанията за коли под наем DiscoverCars.com е анализирала цял куп фактори, за да установи кои градове са най-подходящи, за да не изчерпвате бюджета си, като сред тях са средната цена на седмичен престой в хотел, наемите на автомобили, броят на достъпните ресторанти, бюджетните хотели и средните валежи и температури.

Снимка: iStock by Getty Images

И така, къде е най-доброто място за есенно бягство според това проучване?  Маракеш заема първото място.  Мароканската столица получава 108 точки от максималните 144, благодарение на средната цена на седмичен престой от само 198 евро и средна температура от 20 градуса.

На второ място се класира Севиля. Андалуският град получи общо 104 точки, благодарение на достъпните места за хранене. На трето място е Лисабон, който получи 98 точки и е най-евтиното място в списъка за наемане на автомобил. Испания и Италия заемат по три места.

Снимка: iStock by Getty Images

Десетте най-добри есенни бюджетни пътувания

Маракеш, Мароко

Севиля, Испания

Лисабон, Португалия

Мадрид, Испания

Барселона, Испания

Венеция, Италия

Будапеща, Унгария

Милано, Италия

Флоренция, Италия

Брюж, Белгия