Горската пътека, вдъхновена от Забранената гора от поредиците "Хари Потър" и "Фантастични животни", е отворена от 22 октомври в зашеметяващата долина Хъдсън в Ню Йорк. След като обяви дебюта си в САЩ в Лийзбърг, щата Вирджиния, "Хари Потър: Забранената гора" най-накрая пристигна в окръг Уестчестър, за да отведе феновете на пътешествие, което буквално ще освети някои от любимите им моменти в Забранената гора. Само на час и половина от Ню Йорк, в обширния държавен парк "Франклин Д. Рузвелт" в Уестчестър, невероятното преживяване привлича не само почитателите на фантастичната поредица.

Превръщайки красивото място в грандиозна светлинна пътека на открито, вдъхновена от света на магьосниците, гостите са поканени да влязат в магическа гора, изпълнена с любопитни същества и герои от поредиците за Хари Потър и "Фантастични животни".

С илюминиращи декори, атмосферно осветление и магически същества от поредиците "Хари Потър" и "Фантастични животни" има какво да откриете по пътя, дори Рубиъс Хагрид.

Интерактивно изживяване, изпълнено с изненади - амбициозните вещици и магьосници ще се срещнат лице в лице с кентаври, ще се поклонят на хипогриф, ще хвърлят хипнотизиращ патронус и дори ще шпионират нифлори. И всичко това, преди да се натъкнат на очарователно селце, където гостите могат да се насладят на храна и напитки под звездите и да си купят сувенири.

Създаден от Warner Bros. Themed Entertainment и дизайнерите Thinkwell, Unify и Fever - феновете на Хари Потър ще могат да се насладят на множество вдъхновяващи възможности, дори неподозирани, твърдят мениджърите на парка, който ще остане отворен за посетители до 22 януари, 2023 г.