Българският туристически съюз (БТС) откри обновената маркировка на най-посещаваните маршрути в Национален парк „Рила", пише в. „Вестник за дома”, цитиран от Турист Медиа.
Маршрутите са част от мрежата на трансграничните европейски пешеходни маршрути.

Инициативата стартира в началото на август 2011 г. и до този момент напълно обновена е маркировката по маршрутите хижа Трещеник - хижа Грънчар, оттам до връх Мусала и до хижа Заврачица.

Другата маркирана пътека е от хижа Грънчар до хижа Белмекен. На картите, които са поставени навсякъде, за да показват маршрутите, се вижда и другата пътека с нова маркировка от хижа Грънчар до хижа Заврачица, разклона от връх Мусала, покрай връх Манчо.

Маркирана е и пътеката по маршрута хижа Грънчар до хижа Рибни езера (до границата с Природен парк „Рилски манастир") и живописната пътека от хижа Грънчар до хижа Семково. Освен обновяване на маркировката и поставянето на нови указателни стрелки, проектът включва още и монтирането на информационни табла в хижите Трещеник, Грънчар, Заврачица, Белмекен и Семково.

Част от инициативата е и фирмата „АктаСтайл", която дари на хижите нови медицински аптечки, които ще бъдат зареждани два пъти в годината.