От днес националният авиопревозвач "България Еър" подновява полетите си до Летище Бургас, съобщава авиопревозвачът  в официалната интернет страница на авиокомпанията. В края на пролетта от крайморската аерогара посочиха, че ежедневните полети на превозвача ще започнат да се изпълняват от началото на месец юли. Дотогава те ще бъдат четири пъти в седмицата - в понеделник, петък, събота и неделя. Лятната програма ще се изпълнява до 8 септември.

БТА припомня, че в края на юни на Летище Бургас трябва да кацне и първият самолет от Ташкент, Узбекистан, който е на авиокомпанията "Узбекистан Еъруейс" (Uzbekistan Airways). Пилотната авиолиния ще се изпълнява за първи път. Полети са предвидени до средата на септември, съобщи концесионерът на бургаското летище.

За събитието са изпратени покани до българския посланик на Република България в Узбекистан - Н. Пр. Стояна Русинова и представители на местната власт. Сред новите дестинации, до които Летище Бургас ще даде връзка след края на юни, е и Мадрид, Испания.