Двудневен рок фест ще се проведе на крепостта "Кракра" в Перник. Музикалната проява е посветена на първия изгрев на месец юли, известен като Джулай морнинг, съобщиха от общинската администрация. Рок фестът се организира от Община Перник в партньорство с Club Maze JB, пише БТА.

Музикалното събитие ще започне на 29 юни с концерт на групите Mal&Nov Crew, Strix, Sink Below, Baron Chameleon, "Фактор", Truth Be Told и Аlien Аcid Blood.

Вторият концерт ще е на следващия ден и отново ще прикове вниманието на меломаните от миньорския град. На сцената на Пернишката крепост ще се изявят групите "Eкстаз", 12 Bar Band, Bad Citу, Smokey Mountain River Band, Tsunami , Casual Threesome и "Тангра". Двудневният рок фест е със свободен вход.

Историята на рок музиката в Перник започва през 1962 г., когато в града се създава първата местна рок банда "Пернишки братя". Шест години по-късно в града се провежда и рок фестивал. Председател на журито е Борис Карадимчев. Именно на него първо място печели песента на Георги Минчев "Бяла тишина".