Банско, Витоша и Пампорово обявиха промоционални литф карти в Световния ден на снега - 19 януари, с цел популяризиране на белите спортове и по-специално сред най-малките любители на снега.

Само един лев ще плащат децата и учениците до 14 г. за лифт карта в Банско и Витоша на 19-и януари (неделя). От "Пампорово" АД обявиха безплатно ползване на лифтовите съоръжения за всички деца до 12 години в деня на снега.

Банско има промоция в неделя и за останалите фенове на ските и сноуборда. Целодневана карта за тях ще бъде 40 лв., което е с 32% по-ниско от нормалните цени на картите в курорта. Работещите ски писти са 8 от които има и за начинаещи и за много напреднали.

На Витоша пък за всички любителите на нощното каране картите ще бъдат намалени на 16 лева.

Световният ден на снега е част от кампанията "Доведете децата при снега". Първата част, наречена Снежни деца (Snow Kidz), стартира през 2009 година.
Проектът има за цел да насърчи държавите от Международната федерация по ски да промотират зимните спортове в страните си.

Международния ден на снега се стреми да мотивира децата на възраст 4 - 14 години заедно със всички любители на зимните спортове да празнуват в планините.