Първите 360 туристи от австрийския Съюз на пенсионерите пристигнаха в курортния комплекс Слънчев бряг днес. До средата на май общо 6 хиляди австрийски пенсионери ще почиват в Слънчев бряг за по седмица.

„В престоя им е включена богата културна програма. Ще посетят опера, музеи. Предвидени са и морски разходки. В по-голямата си част хотелите в Слънчев бряг се подготвят още за туристческяи сезон”, каза Златко Димитров, председател на УС на АД „Слъчнев бряг”, който посрещна австрийските туристи.

Новопристигналите туристи ще бъдат настанени в четири  хотела на първа линия до морето при пълен пансион.

В едноседмичната им програма са включени екскурзии до Несебър, Поморие, Созопол, Жеравна и Котел.

Туроператорът е подготвил за австрийските туристи  и изненада - посещение . Част от австрийските туристи ще видят Долината на розите в Казанлък в периода на цъфтене на розите. За останалите гости, които няма да имат тази възможност е организиран подробен тур в пределите на Странджа, обясни представителят на българския туроператор Начко Козарев пред БНР.

За втора година австрийски пенсионери са първата организирана група туристи в "Слънчев бряг". Миналата пролет те проведоха успешно благотворителна акция за подпомагане на музикалното училище в Котел. Очаква се и тази година да инициират дарителска кампания.
 
За 2014 година "Слънчев бряг" е избран за дестинация на туристи от австрийските области Щайермарк, Залцбург, Тирол и Долна Австрия. Средната възраст на туристите е 70 години.

Слънчев бряг се подготвя за сезона

В по-голямата си част хотелите в Слъчнев бряг се подготвят още за туристческия сезон, каза председателят на УС на АД „Слъчнев бряг” пред журналисти днес.

По думите му трудно е да се каже точна дата кога комплексът ще бъде напълно готов да посрещне туристи, тъй като имало конфликтни точки за обекти, които се строят в момента.
"Проблемът е свързан с подготовката на крайбрежната алея и на крайбрежните обекти за туристическия сезон”, уточни Димитров.

Той призова собствениците на търговските обекти, около които ще бъдат настанени австрийските гости, да се създаде по-туристическа и по-търговска среда.

От 1 юни влиза в сила работен режим с работещи ГКПП с определени часове за зареждане, с регулиране на бар кроловете, с контролен блок, с командировани полицаи. В комплекса ще има синя зона, с репатриране на неправилно паркирали автомобили.