Снимка на кенгуру, което се препича на слънце, легнало по гръб, скандализира Австралия. Причината е, че Австралийският-борд по туризъм Tourism Australia свенливо цензурира тази част от снимката в профила си във Фейсбук, на която се виждат гениталиите на местния животински вид. 

Идеята била снимката да провокира интереса на хората и да ги накара да коментират туристическите атракции в страната. Резултатът бил взрив на възмущение срещу цензурата сред любителите на природата, съобщава Дневник.

Снимката, направена от природния парк "Фeдърдейл", е разпространена от управата без намеса и с коментара: Мързелив следобед в парка. И докато опитите случката да се омаловажи и да се представи като шега продължават, фейсбук потребители скочиха срещу цензурата в над 1500 коментара.

След скандала, отразен в доста австралийски медии, управата на парка коментира, че главният герой е притеснен от вниманието и вече е по-свенлив в присъствието на камери.

Паркът за диви животни Федърдейл в Нов южен Уелс е открит за посетители през 1972 г. Освен кенгуру тук може да бъдат видени в естествена среда валаби (ръждивоврато кенгуру), ему и семейство коали, екземпляри куче динго, тасманийски дявол, пингвини и други редки птици.