Стачката на собствениците на товарни камиони и цистерни заплашва да остави без бензин и туристическия сектор. Това може да доведе до вълна от анулирани резервации в Северна Гърция, съобщава агенция АНА-МПА, цитирана от БТА. Има риск хиляди летовници да бъдат блокирани по местата, където са дошли да прекарат отпуската си, заради липсата на бензин и огромните опашки по бензиностанциите.

Хотелиерите от туристическите дестинации в Северна Гърция като Халкидики и Пиерия вече са "бомбардирани" от телефонни обаждания и имейли от притеснени туристически агенции и клиенти, настояващи да получат информация за стачката.

На Халкидики, който е може би най-популярната туристическа дестинация в Северна Гърция, бензиностанциите вече са останали почти без бензин. Ако до четвъртък-петък не бъде възстановено зареждането с бензин, ще имаме сериозен проблем с отпътуванията и пристиганията на туристи от балканските страни. Ако ситуацията не се нормализира, в хотелите може да останат дори без храна.

Близо половин милион души на Халкидики са останали без бензин. Цифрата не е преувеличена, защото хотелите са запълнени на 85 процента, тъй като в момента е пикът на туристическия сезон.