Мнозина, които са гледали четвърти сезон на Stranger Things, вероятно са сънували кошмари, след като са попаднали в скърцащата, страховита къща, в която суперзлодеят Векна е разположил демоничното си леговище.

Тези хора вероятно няма да се заинтересуват ,че къщата в Джорджия е обявена за продажба. Но за феновете на поредицата, това си е новина и опция за изгодна инвестиция.

Имението, датиращо от 1882 г., се продава за 1,5 млн. долара. Срещу тази сума купувачът ще получи над 1 828 квадратни метра готическо величие в историческия квартал - както и макар и слаба, но страховита аура от научнофантастичната хорър легенда на Netflix.

В реалния живот грандиозната двуетажна къща е известна като един от най-значимите исторически домове. Построена е от местния адвокат, полковник Хамилтън Янси, в края на XIX в. и разполага със седем бани и шест спални.

На местно ниво тя е популярна като Claremount House и представлява чудесна възможност за съобразителен инвеститор или пък като дом на многолюдна фамилия.

Вече има няколко оферти, очаква се скоро да научим и кой е новият собственик.