Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Германия » Кьолн » Кьолнска катедрала

Една сбъдната мечта в Германия

Ноември 2008  Автор: misscountess

Винаги съм си мечтала да посетя Германия и ето че това лято ми се отдаде възможност да го направя!
Бях слушала много за реда и дисциплината в тази страна и се убедих, че това е самата истина.
В Германия сякаш всяко нещо е на мястото си. Градовете са спретнати и чисти, градините са стaрателно оформени, а сградите - добре поддържани. Сякаш никъде няма нищо излишно.
В градовете, които посетих имаше всичко - катедрали, замъци, паркове и цветя, типични за главните улици на всеки немски град. Точно тези цветя им придават топлота и стил, а катедралите са неописуеми. Трябва да ги видите!
Няма да забравя катедрата в Кьолн, поглеждаш нагоре и погледа ти не стига до върха! Можеш да я разглеждаш с часове, за да се насладиш на фините детайли по стените и. А вътре - там времето е спряло. Затаяваш дъх и се изкачваш до върха на катедралата, а пред теб са река Рейн и целият Кьолн със своето достолепие. Препоръчвам ви романтична разходка по брега. Вечер изледът е прекрасен и светлините на града се отразяват в реката.
Казват, че Кьолн и Дюселдорф са градовете съперници. Не знам дали това е вярно, но за мен те са съвсем различни. Всеки си има своя чар и красота. Дюселрорф сякаш не спи. Улиците са оживени и пъстри, а лунапарка е пълен с посетители. През лятото всички кафета по брега на Рейн са препълнени, а корабчетата прaвят круизи по реката. Няма как да не забележите ведрото настроение на хората, тяхното безгрижие и смях.
Освен всичи красоти които видях, в Германия сбъднах още една от мечтите си - бях на футболен мач, а това е доста екстремно преживяване за едно момиче! Но за всеки футболен фен е неповторима емоция. В Германия мачовете са като спектакъл, който ви носи много настроение и хубави спомени.
Ето тази атмосфера ми хареса най-много навсякъде, където бях. И в големите и в малките немски градчета цари спокойствие и ред, а в същото време живота кипи. Това е немският начин на живот. Харесва ми и съм сигурна, че и на вас ще ви хареса!ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ