Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Великобритания » Лондон » Лондон

За първи път в Лондон

Май 2008  Автор: kiss88

Тръгнахме за Лондон аз, моят приятел и още двама души (брат и сестра). Пътуването ни беше с цел гостуване при сестра ми ,която всъщност учи там и хем на гости хем на екскурзийка!
Отначалото още имахме проблеми с купуването на билетите и за малко да не отидем,но в крайна сметка момчето и момичето които са брат и сестра тръгнаха точно на Великден а ние на следващия ден!
Радвах се много на това пътуване защото със сестра ми сме близначки и за 1ва година бяхме разделени,аз в София, а тя в Англия и затова ,че на този свят християнски празник няма да е сама ами че и ние ще сме там!
И така пътуването беше дълго тъй като тя не живее точно в лондон а на 30 мин от лондон .. и докато намерим кой автобус какво що ... еле стигнахме... много се зарадвах на сестра ми , направо си се разревах да си кажа,....
Отидохме там .. градът и се казва Челмсфорд , стоилица на Есех - тя живее в тамошният студентски град ... в близост до университетта. Естествено спахме при нея тъй като щеше да бъде много по забавно отколкото на хотел а пък и там ни излезе безплатно!! Всеки ден сестра ми ни правеше закуска и вечеря (мусака) ... гледаше ни като писани яйца!
Едната вечер ни заведе на студентско party ... е такова party няма... значи имаше хора всякакви ,.. бели черни ниски дебели с коса без коса с дрехи , с по малко дрехи, и от цял свят разбира се , всякакви. НО важното е че всички са заедно и всъщност една гъркиня , една фанцузойка и сестра ми(българка) бяха готвили и бяха поканили всички да ядат заедно! и това беше партито!!!
Гъркинята беше направила нещо не много вкусно което тя каза чее типично за гърция - намокрен черен хляб , с неовкусено доматено пюре и отгоре бяло сирене без вкус!!! а французойката 6е сготвила много вкусно пиле със сметана и къри!!
Ходихме няколко дни с влака в Лондон и там разгледахме най различни забележителности!
Возихме се на метрото много,ходихме в националния музей,националната галерия, в едно място където е таква увеселително - The London Dungen,пред Уестминстърското абатство обядвахме на лежейки на тревата , като истински англичани.. качихме се и на Лондон eye,ох аз някои неща не си ги спомням ... толкова се вълнувах!!! През цялото време се смеехме... и обсъждахме някакви неща на български.
А междувременно единият ден както си стояхме в метрото и си обсъждаме хората и стана дума че англичаните са малко нечистоплътни и се въргалят къде ли не и както си го говорим и изведнъж сестра ми казва ,.. гледай я пак тая как си ръба ноктите , кой знае колко са и мръсни!! и продължаваме да се възмущаваме....и изведнъж както си говорим и това момиче дето си ръбаше ноктите се обръщай казва... ами ако тази е българка !!!! и сестра ми ... ами здравей .. няма значение че си българка , дажеоще по лошо, просто си говорим че се носят и болести и не е прилично и не еполезно ... и момичето ами да така ама не трябва така да говорите зашото незнаеш тук в Лондон кой какъв е ... и така по живо по здраво метрото дойде и момичето тръгна...каква случайност!!
После пък забравих да викажа че ние стояхме 1 седмицаобаче в тази седмица 5 дни валя дъжд и през цялото време бяхме с чадъри и качулки ... и накрая вече всички чадъри се счупиха че чак си купихме по1 паунд някакви много здрави с които изкарахме до края!!!
В Мусея на Мадам Тюсо беше най- хубаво. Ходихме там и се снимахме с най различни известни личности които наистина бяха като истински , дори Бритни я бяха направили да диша!!!
С приятеля ми ходихме и на Musical - Durty Dancing - беше зашеметяващо - абсолютно същото като филма но и така изиграно и сцената , самия театър , беше Aldwych Theatre ... приказка!!! дори ние се чудихме 3 часа накои точно musical да отидем защото те в лондон са 100 ама решихме на този и не съжалявахме!!
Едната снимка ние на Piccadilly , къде се срещнахме с един наш познат българин ,който работи там!
Един ден на обяд хванахме церемонията по смяна на караула пред Бъкингамският Дворец ... там е и много красиво в парковете се разхождат катерички и зайци на свобода и не се страхуват от хората :Д а и хората не ги закачат! Правихме си снимки на много места!!!Един ден ходихме и по магазините на Челмсфорд да сикупим това онова!!!
Тъй като приятелят ми се занимава с танци – решихме, че ще ходим да гледаме някой спектакъл в Ковънт Гардън! Намерихме евтини билети за по 5 паунда и си викаме ееее оцелихме джакпота с тея билети. Цял ден насам, натам цял Лондон и накрая вече всеки си вика - ох да дойде 6 часа та да отидем на опера да си поседнем... Отиваме ние в Ковънт Гардън и тук места там места, неможем да ги намерим...за по лесно решихме да попитаме един служител. Той беше така любезен да ни придружи до един парапет на който бяха написани местата ни... оказа се че сме взели билети за правостоящи(ха ха ), от място от което незнам дали се виждаше и половината сцена. Едва ни издържаха краката но в крайна сметка всички останахме доволни тъй като беше голяма красота!
Това са общо взето спомените ми за Лондон.... Беше прекрасно и незабравимо!!
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ