Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » България » София » Швейцарско шале

Фондю от Алпите в столична хижа

Ноември 2008  Автор: pavlina2007

Швейцарският специалитет фондю, който се приготвя от два вида сирена, врящи с бяло вино и черешова ракия, вече се предлага в София. Бившата българска двуетажна кръчма на бул. Ботевградско шосе 50, малко след бензиностанцията "Еко" е реконструирана като швейцарска хижа. Двама от четиримата собственици на ресторанта са швейцарци, които живеят в България от доста време. Андре Гриби и Ханес Розенмунд лично обслужват гостите. Главният готвач Петер е от Берн. Според Андре, ако собственикът сам не покаже уменията си на ресторантьор, персоналът няма да му има доверие. Една порция фондю - 150 г - се предлага за 12,50 лв. Салатите са по 4-5 лв. Между тях има и швейцарска селска салата с дъбови листа. Един от десертите е печена ябълка на цена 3,50 лв. 50 мл качествен алкохол е между 3.50 и 5 лв. Фондюто има доста специфичен вкус и всъщност не може да се яде в големи количества, друг е въпросът, че е високо калорично. Атмосферата в ресторанта е много приятна, а снегът навън допълва усещането си, че си в Швейцарските Алпи.




ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ