Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Малайзия » Куала Лумпур » Hotel Istana

Романтично пътуване в екзотична страна

Февруари 2008  Автор: anonimka

Здравейте пътешественици! :)

Ще ви разкажа накратичко за моето невероятно пътешествие в още по-невероятната Малайзия.

Беше точно преди година :), маршрута беше Истанбул-Бахрейн-Куала Лумпур.

Пристигайки в Малайзия, още от летището ни грабна влажен и не-много горещ въздух(около 21-25`), както и невероятния аромат на екзотика, който се носеше през цялото време на престоя ни около нас. Пътя от летището до хотела беше 1х, по път имаше само екзотични каучукови и бананови палми, невероиятната чистота и красота витаеха като розов 6ал около нас.

Хотела в който трябваше да отседнем се намираше в центъра на Куала Лумпур, и в непосредствена близост срещу кулите-близнаци "Петронас"-символа на Куала Лумпур. Хотела беше невероятно голям и луксозен, обслужването беше на много високо ниво. Хората ни посрещнаха много топло и през целия престой ни караха да се чувстваме, като богове. Храната в хотела беше винаги приготвена от качествени продукти, а шведската маса беше в огромен ресторант, където освен характерните за шведска маса храни, имаше такива специалитети и аламинути които се приготвиат на мига, за изобилието от плодове няма да ви обяснявам.

Куала Лумпур е много красив и чист град, освен кулите-близнаци има страшно много места за разглеждане и посещаване (дворци, градина с мн видове пеперуди, огромни молове и т.н.) клубовете и дискотеките се пръскаха по шевовете, купона беше до зори.

Малайзия много скоро ще си има нова столица. За целта е построен чисто нов град, архитектурата му е уникална, всичко е инокс, мрамор и стъкло, създадено е изкуствено огромно езеро, инфраструктурата е изчислена, така че да няма задръствания, засадени са страшно много видове растения и цветя. От скоро е започнал вече да се заселва с хора, а когато ние го посетихме вече бяха започнали да местят държавните учреждения.

Пробвахме огромните кралски скариди, които бяха приготвени по невероятен начин. Към скаридите ни предложиха ядлив сорт трева, която я сервираха задушена. Този вид трева се среща само в Малайзия, а вкуса и е леко парещ, но е страшно полезна. Като цяло се хранихме предимно с ориз, т.като тяхната кухня е мн специфична и не е по нашите вкусове, но пък различните видове оризи си струваха да се пробват.

Посещението ни на кулите Петронас беше нещо което неможе да се опише с думи, а трябва да се види и усети. За туристи има специално организирани групи с гид, като преди посещението до 42-ия етаж със невероятно скоростен асансиор, който достига за 10 секунди до 42-ия етаж има 3D прожекция, за това как са създадени и построени кулите. 42-ия етаж е мястото което свързва двете кули, и където е снимана една от сериите с Джеймс Бонд. Гледката която се открива от горе е незабравима, точно отдолу е огромната градина на кулите със невиждан и единствен по рода си шадраван, който си сменя струите на водата като прави невероятни красоти от вода.

Има и още много за разказване, но няма да ми стигне още един ден да пиша :)

Пожелавам на всички "Отидете и вижте", струва си, наистина!!!!!!!!!!!!!!!
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ