Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Австрия » Виена » Виена

Виена - традиции и модернизъм

Февруари 2009  Автор: euro_bg

Здравейте драги ми туристи и туристки,


посетих Виена предколедно и ето впечатленията ми. За Виена е писано толкова много, че едва ли ще кажа нещо кой знае колко по - различно. Ще се опитам все пак да опиша нещата, които си заслужава да се видят.


Аз като млад шофьор ще започна с това, че правилата за движение в Австрия са подобни на българските, но с огромната разлика, че там се спазват! Даже не си и помисляйте да не спрете на пешеходна пътека, когато към нея приближава пешеходец. Относно придвижването във Виена, мога да кажа, че метрото е една невероятна приказка, но реална!!!Няма смисъл да използвате колата си докато сте във Виена. Можеш да разчиташ, че тръгвайки за някъде с градския транспорт - ще пристигнеш навреме.


Ако сте във Виена повече от един ден можете да се разходите до дворците Шьонбрун и Белведере. Във Виена има много църкви, най - известната от които е катедралата "Свети Стефан". Културни забележителности са Държавната опера и Императорския театър. Модерните атракции са Кулата Милениум и Виенския международен център. В Пратера всяка от атракциите се заплаща отделно, т.е. няма платен общ вход. Най - скъпата атракция е Виенското колело. Плащаш 8 евро за едно завъртане, което трае около 8-10 минути и да си кажа направо не е нищо особено. Аз не съм в първа младост, но най - много ми хареса влакчето на ужасите, за което се заплаща 2.70 евро.


Еми това беше то, моята екскурзийка във Виена. Пожелавам си тази година за Коледа да бъда на също толкова приказно и романтично място.  


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ