Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » България » Кърджали » Перперикон

Перперикон

Февруари 2009  Автор: Анелия Христова

Миналата седмица посетих Перперикон. Преди това не бях ходила в този регион и това, което ми направи впечатление е тишината и спокойствието, което е навсякъде около теб.


Пътят до Перперикон минава през няколко селца, за които времето сякаш е спряло. Минавайки през тях, гледах схлупените къщурки, пушещите коминчета, бабите, превити от две, които криволичеха по улиците... Гледката е невероятна!


Самият Перперикон е разположен малко встрани. За да се изкачиш на върха първо трябва да преодолееш "каменната река" - много стръмен участък, покрит с големи каменни блокове.


Но когато стигнеш горе, умората от катеренето веднага те напуска, защото пред теб теб се открива невероятна гледка. От върха можеш да огледаш цялато околия, простряла се като на една човешка длан. Усещането не може да бъде описано. Просто трябва да се изживее!


Разбира се, не мога да спестя и факта, че както всеки друг туристически обект в България, и този е малко занемарен. Няма никакви табелки, които обясняват какво точно наблудаваш в момента, нито накъде да поемеш след това. Но може би това е част от тръпката - да откриеш истината сам за себе си.


И накрая, съвет от мен, посетете това място. Най-малкото за да се откъснете от шума и мръсотията и да почувствате тишината!


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ