Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Франция » Париж » Париж

Магия в Париж

Февруари 2009  Автор: FAVORlTKA

Мечтата на нашето семейство беше да отидем във Франция, да посетим градът на любовта и модната столица на света.

Авгост 2008 година най-накрая се сбъдна тази наша мечта и една съботна сутрин се качихме на самолета за Париж.Още със самото стъпване на летището в Париж сякаш усетихме как ни залива вълна на щастие, адреналин и... любов :)Веднага след като се настанихме в хотела (Хилтън Ла Дефенс, препоръчвам ви го горещо) се отправихме към Айфеловата кула, която е едно огромно чудовище, възхитително творение на човешкия ум и се наредихме на опашката, за да се качим.Два часа по-късно и 360 стъпала по-високо с изплезени езици се наслаждавахме от първия й етаж на Париж, разстлан пред нас като на човешка длан.

Разходихме се из парка Тюйлери, купихме си сувенирчета от напористите цветнокожи, които ни пробутваха три малки кулички за едно евро, а вечерта отидохме на нощна разходка във Версайските градини, където френските крале за организирали прословутите си балове.

Това преживяване беше нещо, което никога няма да забравя, беше безкрайно красиво, впечатляващо и студено : )) При 35 градуса в София там беше едва 17 и се намръзнахме доста.

Посетихме Шанз Елизе, Нотр Дам, Лувъра, Домът на инвалидите, возихме се на корабче по Сена, видяхме статуята на Жана Д`Арк, Триумфалната Арка, Площада и въпреки че ходихме пеша повече, отколкото едва ли някога през целият си живот съм ходила, не успяхме да разгледаме Париж и да го опознаем толкова добре, колкото ми се искаше.

Всичко там е уредено прекрасно, спокойно е, хората са дружелюбни и усмихнати.

Денят преди да си тръгнем посетихме Дисниленд и мисля, че тогава попаднах в Рая.Това е атракция не само за децата, но и за техните родители, беше толкова забавно да се докоснем до героите и приказките, с които сме израснали!Разходихме се из лабиринта на Алиса, снимахме се с принцеса Ясмин и Аладин, возихме се на лодка из чудния замък, просто беше великолепно.

Моля се от сърце някой ден пак да отида там, в този чуден град, където всеки се влюбва (включително и аз се влюбих в него) и пожелавам на всеки, който не е бил там, да отиде поне веднъж.
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ