Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » България » Ахтопол » Море, море и спокойствие

Ех море

Август 2008  Автор: Христо Петров Генов

Ахтопол, едно красиво и много вълнуващо място. Обладано от разбитите вълни в самотния фар,   който е посрещал мореплавателите и веселите хора в настоящето. Там намирам спокойствие което няма в други курорти и няма такава грандомания за големи хотели.   Улиците са тесни и около тях има китни градинки с цветя, който ухаят много приятно и предрасполагат към пълна почивка. Морето е спокойно и много красиво най-вече като се смрачи или изгрява слънцето. До плажа се намира не много голям самотен кораб на който като ако се качите все едно времето е спряло и вие сте пират или кралица която преминава през вековете. На залез слънце платната му показват бъдещия му път, но капитана още го няма и той посреща гостите си.   Ранно сутрин когато слънцето се отразява от морето се вижда прелестта на природата и нямам желание да свършва тази красота. Ресторантите не са много големи, но много уютни и прекрасна кухня, която от  всички се приема много добре. Колкото пъти някой отиде там после не му се тръгва и мечтае да се върне. Ако има град който прилича на него това може би е Прага. В Прага, който е бил иска после пак да е там и от там другото му име е „Златна Прага”. Аз бих могъл да кажа, че Ахтопол е „Златен Ахтопол” , поради този факт.
Луната е огромна, облаците надничат над главите ни и чакат да отминат по техния път.  Огледалната повърхност на водата и вълните ви пленяват с красотата и   оставате с безбройните мечти който ви съпътстват.  
Там е едно място къде се преплитат желанието да отпочинеш и да получих щастие а защо не и да намерите добри приятели или спътник в живота.
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ