Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Франция » Париж » Париж

Осем дни в Париж

Юни 2008  Автор: toni_pytt

Париж -  града на любовта,моята целогодишна мечта. Най-после. Имаше малко разочарования по време на пътуването с RER’a L Указателните им табели са под всякаква критика - сочеща надолу стрелка, показва, че трябва да се качиш на горния етаж или трябва да вървиш в обратна посока на  указателната  стрелка. Е, в крайна сметка си направихме една разходка из покрайнините на Париж, докато се движим с този тъп RER х 8.40 euro билета.  Слязохме на Музея на инвалидите, еми…- това е центъра, Париж е пред нас! Точно тук Петьо намери камъче под във форма на сърчице и ми го подари. Решихме първо да си намерим хотел и после да се разхождаме, но то просто няма начин да пропуснеш забележителностите на този град. 


На  всяка крачка спираш, снимаш …и “цъкаш” като швейцарски часовник. Бяхме само с по една раничка на гърба и така, точно като туристи,което ни улесни да се разхождаме.  Париж възбужда всички сетива, трябва  да бъде видян, чут, докоснат, усетен на вкус и мирис. Велик град, велика история: градът на светлината и любовта е Париж..


Разхождала съм се от сутрин до вечер  по улиците и булевардите му, пълни с толкова много история. Блаженство на духа: Лувъра, Нотр Дам… откакто съм се върнала все за Париж си мисля, може би след 10 години като вече съм на умирачка - ще си спомня, че това е най-великото ми преживяване - времето прекарано в Париж. Има на кого да благодаря от все сърце - ТОВА БЕШЕ  МОЯТА МЕЧТА!
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ