Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Гърция » Халкидики » Олимпиада

Страхотните плажове на Олимпиада

Август 2009  Автор: Kostadyn

Гърция е рай за лятна почивка и има безброй красиви места. Има едно място, което в България не е много известно, но е много красиво и спокойно. Село Олимпиада се намира по маршрута за Атон - Света Гора, след Ставрос. Селото е малко и много живописно. Там е родното място на Аристотел, крепостта е над селото и от нея се разкриват невероятни гледки. Красива крайбрежна алея с малки кръчми, почти безлюден плаж и много спокойствие. Но най-хубавото на Олимпиада започва след крепостта - безброй малки скрити плажове в красиви заливчета. Ние преброихме поне осем. Водата е кристално чиста и синя, а всеки плаж е различен. Има каменисти, има със ситен и фин пясък. Има дълбоки, а има и съвсем плитки на 200-300 метра навътре. Приказно е, а най-приятното е че на по-отдалечените може да сте абсолютно сами, поне до обяд!!!


Местоположението на селото е много подходящо за обиколка на Халкидики. Ние успяхме да разгледаме Атон и невероятно красивия остров Амолиани. Те са на 20-ина километра.


Обиколихме и втория ръкав на Халкидики - Ситония, който се слави с най-красива природа.


Ходихме и до Солун, който е  на 1 час път.


В селото може да се наеме апартамент във вила на плажа на цена 30-60 евро , в зависимост от броя на стаите. Цените по таверните са мнoго изгодни и непременно трябва да се пробват рибните ресторанчета.


 


 


 


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ


?????? ?? ????????? ????????? - ?????? ?? ????????? ?????? ????? ????, ?????? ?? ???????