Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » България » Несебър » Стария град

Пътуване от Юг на Север

Септември 2009  Автор: holdem

За поредно лято реших да пообиколя нашето Черноморие. Традиционно започнахме нашето пътуване първо, минавайки през Несебър, разбира се с едноседмичен престой там. Първото нещо, което ми направи впечатление е, че за разлика от друга година, тази нямаше толкова много хора. Естествено отново беше пълно, но не както друга година. За самия Несебър аз лично мога да кажа само суперлативи. За мен това е най-якия курорт на нaшето южно Черноморие. След това можеби е Созопол.


Готините плажове, Старият град, купонджийската, но не пошла атмосфера винаги ме карат да се чуствам супер там. Единственото, което не се променя е обслужващият персонал, все такива неучтиви, нелюбезни и арогантни "хотелиери". Но с готина компания това се преживява. Виж в Слънчев бряг не знам как може човек да преживее. Това нещо наречено курорт се е превърнало в абсолютно гето. Изключително много лъскави хотели, които не се вписват в тази обстановка поради простата причина или поне една от причините, че е ужасно мръсно. По улиците може да видиш всякакви гнусотии, а пък иначе уж луксозен курорт.


Вечерите трудно може да се чуе българска реч, но това не би бил кой знае какъв проблем ако чужденците посещаващи Слънчев бряг не бяха такива прасета. Всъщност аз мисля, че това вече е курорт за бедни чужденци, които идват у нас и си правят каквото си искат и никой копче не им казва - пият, повръщат, викат и общо взето все в тоя дух. Нормално е да има и такива ама на Слънчев бряг всички са такива. И разбира се е много скъпо, неоправдано скъпо.


След хубавото преживяване в Несебър и разочароващото посещение на Слънчев бряг се отправяме на Север - Албена, Златни пясъци, Кранево, нос Калиакра. Първо отсядаме в Кранево, което всъщност е едно село ама е готино. Готино е защото има само млади хора, дори прекалено млади, тъй като е пълно с руски и украински детски и спортни лагери. Верно е че вечер няма какво да се прави, освен че имаше една готина кръчма "Извора". Готвят наистина много вкусно, порциите са огромни и винаги е пълно, и има жива музика. Плажа също е хубав, през седмицата изобщо не е фраш, което много гот. И стигаме до любимия ми северен курорт Албена.


Тази година останах силно впечатлен от няколко неща в Албена. Първо цените там винаги са били огромни, разбира се заслужено според мен, но тази година бяха паднали страшно много, а качеството е същото както преди. Явно поради факта, че са паднали цените имаше много българи. Преди години се чуваше само руска и германска реч, а сега българска. Супер! Иначе в Албена плажа е най-готин, пясъка е мек и ситен, чисто е, спокойнo, абе изобщо почивка та дрънка. А пък ако сте по-голяма компания няма да ви е скучно, защото в Албена до 12 вечерта всичко е затворило и става малко скука. Но като сте ного хора е супер. А и самият курорт е много чист има много зеленина, приятно е за разходки, а и вече като е по-евтино ...! Аз лично не мога да се сетя за една забележка, която да отправя към това място. Съвсем малко за ще споделя за Златни пясъци, защото бях за една вечер там.


Златните са някакъв по-културен вариант на Слънчев бряг. Долу горе е същото - пълно е с пияни скандинавци, англичани и германци, персонала на места не е много любезен към българи, и е страшно скъпо. В момента в Златни пясъци е по-скъпо от Албена. Иначе е чисто и има много готини заведения, барове, ресторанти, дискотеки, но няма хора. А и главната им улица е като бит пазар.


Върха на черешата за мен беше ходенето на дивия плаж "Икантълъка", който се намира между Балчик и село Топола и след това до нос Калиакра. "Иканталъка" е с тясна, но дълга плажна ивица с кристално чиста вода. И се намира на залив. Много е готино, препоръчвам на всеки, който пътува на север лятото да го посети. И разбира се Нос Калиакра. Величествено място! Заслужава си да се отиде винаги. Доста е респектиращо. Не знам какво да кажа трябва да се види и морето от там, и залеза, и небето и всичко. И крепостта и музея и да се хапне там, точно над водата. Абе супер е. Особено за хора, които не са ходили, като мен беше невероятно изживяване.


В заключение мога да кажа, че нашето Черноморие е супер. Аз прекарах много готина двуседмична почивка.


 


 


 


 


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ


??????? - ?????? ???? ??????? ?????? ?? ??? ????????